Research & Design

Presentatie

Wat is theaterbeleving en hoe uit zich dat in de ervaring van uw bezoeker? De bouwenstenen voor een fijne beleving worden gepresenteerd met ondersteunde praktijkvoorbeelden.

Quick-scan - Onderzoek Klein

In 2 dagen wordt er door Theater Beleving gekeken naar uw organisatie. Tijdens de QuickScan wordt er tijdens een voorstellingsavond gekeken hoe goed uw theater scoort op de verschillende belangen van de theater bezoeker en worden er de dag daarna op de vloer ideeën bedacht om de ervaring van uw bezoeker te kunnen verbeteren.

LogoBezoekinBeeld

Bezoek in Beeld. - Onderzoek groot

Bezoek in Beeld is een nieuwe kwalitatieve onderzoeksmethode om een beter beeld te krijgen op de interactie tussen uw bezoeker en uw organisatie. Wat doet, ziet, voelt en vindt de bezoeker? We willen niet alleen weten “wat” ze vinden, maar vooral “waarom” ze dat vinden. Door gebruik te maken van de Bezoek in Beeld-app, kunnen de bezoekers live feedback geven. Door deze input van de bezoekers te combineren en te analyseren krijgt u beter inzicht in de beleving van uw bezoeker.

Theaters Tilburg: “Als je denkt aan een customer journey, dan denk je al snel aan een groots en uitgebreid traject. Waar moet je beginnen? Wie moet je betrekken? Welke vragen moet je stellen?
Het is soms moeilijk echt van start te gaan. Bezoek in Beeld neemt die eerste hordes allemaal weg: dit is wat we gaan doen, zo gaan we het doen, en als we klaar zijn heb je als organisatie iets in handen waar je daadwerkelijk iets mee kan.”

Isala Theater: ” We zijn bekend met klanttevredenheidsonderzoek en de vraag is dan ook, geeft nog een extra onderzoek onder bezoekers ons extra informatie? Ja dat doet het. Het prettige van Bezoek in Beeld is dat mensen ter plaatse hun bevindingen vastleggen, waardoor andere dingen blijken op te vallen, dan wanneer dit na afloop gevraagd wordt. Naast tekst gaat het vooral om de foto’s en emoji’s die de bevindingen ondersteunen. Deze manier van onderzoek geeft veel nieuwe inzichten…. We hebben geleerd anders naar ons eigen theater te kijken en dat is heel waardevol voor nu en de toekomst.”

 

Wilmink Theater & Muziekcentrum Enschede: “Door het onderzoek hebben we mogelijkheden tot verbeteringen gevonden die we meteen kunnen toepassen, maar ook een aantal suggesties voor de lange termijn.”

Design Jam - Ontwerpen klein

Verander het theater voor 1 dag in een ontwerpstudio. In een creatieve co-creatie sessie wordt er met het personeel op locatie ontworpen. Leer denken in kansen en mogelijkheden en ontdek de potentie van uw organisatie.

Theater Innovatie Traject - Ontwerpen groot

Theater Beleving komt voor meerdere dagen intern in jullie organisatie werken. Samen met een aantal leden van de organisatie vormen we het “theater innovatie team”!

Dit team heeft als taak om de theaterbeleving te verbeteren. Het team leert creatief en ontwerp gericht aan de slag te gaan en dit door te communiceren in de organisatie.

Samen denken en ontwikkelen we nieuwe kansen voor het theater.

Door ruimte te bieden voor input vanuit de hele organisatie breidt dit team zich langzaam uit van het kleine groepje tot iedereen.

Ontwerp op maat

Theater Beleving denkt graag mee over andere vraagstukken en ontwerpt met je mee!

o.a.:

– Stage Design

– Interactive Event Design